Αναζήτηση

ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

Το ιστολόγιο αυτό έχει ως σκοπό τη συλλογή και ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με τα ηλεκτρικά κυκλώματα προκειμένου να γίνει ευκολότερη η κατανόηση των εννοιών και των νόμων που τα διέπουν. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μαθητές της Γ' Τάξης Ενιαίου Λυκείου που έχουν επιλέξει το μάθημα της Ηλεκτρολογίας Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Κύκλου Τεχνολογίας Παραγωγής, αλλά και σε οποιονδήποτε μαθητή, φοιτητή, εκπαιδευτικό ή επαγγελματία ασχολείται με τη θεματική ενότητα των ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Ηλεκτρική ασφάλεια: Κίνδυνοι από το ηλεκτρικό ρεύμα και προστασία


Πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf (αρχεία που ανοίγουν με το πρόγραμμα Acrobat Reader της Adobe) την έκθεση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει κανείς όταν εργάζεται πάνω σε ηλεκτρικά κυκλώματα (π.χ. ηλεκτροπληξία, εγκαύματα κ.λπ.) και τα σχετικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή αυτών. Σε περίπτωση που δεν έχετε τον Acrobat Reader μπορείτε να τον κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία

  • Ηλεκτροτεχνία Γ' ΕΠΑΛ, Βουρνάς Κ., Δαφέρμος Ο., Πάγκαλος. , Χατζαράκης Γ., Εκδόσεις: ΟΕΔΒ
  • Ηλεκτρικά κυκλώματα, Μάργαρης Ν., Εκδόσεις: Τζιόλα , 2004
  • Ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, Παπαμάρκος Ν., Εκδόσεις: Γκιούρδας
  • Ηλεκτρικά κυκλώματα συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος, Φραγκόπουλος, Στυλιανός Γ., Εκδόσεις: Ίων, 2001
  • Ηλεκτρολογία Γ' Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης,Α. Βιδιαδάκη, Χ. Κανελλόπουλου, Α. Μπινιάρη, Γ. Χατζαράκη, Εκδόσεις: ΟΕΔΒ, 2009

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ BLOG...

Είμαστε Ηλεκρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών ΕΜΠ και σπουδαστές του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ)της ΑΣΠΑΙΤΕ. Το παρόν blog αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος του 2ου εξαμήνου με τίτλο "Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ". Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο και θα χαρούμε πολύ να δεχθούμε τα σχόλια ή και τις προτάσεις σας για βελτίωση του blog.